Nyheter

Information från styrelsen

Hej!

Hoppas ni haft en fin sommar, här kommer information från höstens första styrelsemöte.

HSB tar över som teknisk förvaltare från och med fredag den 1 september och vi har alla idag fått information i våra brevfack om deras tjänster och vart man ska vända sig om något behöver åtgärdas. 

Höststädningen går av stapeln söndagen den 8 oktober klockan 11:00. Container kommer att finnas och vi avslutar dagen med korvgrillning och samkväm. 

Nya filter till friskluftsintaget i lägenheterna kommer att köpas in under hösten. Vi återkommer angående detta.

Sensorerna för ljuset i källaren är ibland lite sömniga, man kan gå genom halva garaget innan ljuset tänds. Ett tips från coachen är att vissla, flera av sensorerna reagerar på ljud. Kan man dessutom busvissla tänds ljuset i ett huj.

Vi har uppmärksammat att att mångas mejl och telefonuppgifter på Simpleko är gamla eller ofullständiga. Vore jättebra om alla kunde logga in på Simpleko, gå in under rubriken inställningar och kontrollera sina uppgifter.

Sopkasunerna har varit ett litet sorgebarn i sommar, det har luktat illa och även varit mycket flugor. Tyvärr är detta inte ovanligt när man "komposterar" matavfall på detta sätt. Att leva miljövänligt kan föra med sig vissa negativa konsekvenser.  Vi har heller inte möjlighet att avstå sortering av matavfall enligt regler från Stockholms kommun.       Vi har diskuterat och kommit fram till att fler regelbundna tvättar av kasunerna borde motverka både lukt och flugor. Dock måste man nog ha i åtanke att flugor alltid blir många under vissa perioder av sommaren och om det blir varmt kan också en viss odör förekomma. 

Vi ses på höststädningen, 

Styrelsen